Privatslivspolitik

Renosyd I/S at beskytter dine persondata ved at leve op til gældende lovgivning på området. I denne privatlivspolitik kan du læse, hvilke af dine persondata vi behandler, når du er kunde hos os eller benytter vores services.

 

Hvilke data indsamles og behandles?

Nedenfor beskrives overordnet hvilke persondata, vi behandler, hvad enten de er stillet til rådighed af dig selv eller indsamlet via offentlige registre.

I alle tilfælde, hvor vi har leverandører til at behandle dine persondata, er der mellem Renosyd I/S og leverandøren indgået en databehandleraftale, der sikrer, at leverandøren kun behandler dine personoplysninger efter vores instruktion.

 

Kundedata

Som følge af Renosyd I/S’ aktiviteter i forbindelse med affaldshåndtering for Skanderborg og Odder kommuner indsamles der i overensstemmelse med affaldsbekendtgørelsen informationer, herunder persondata, omkring ejerforholdene på de adresser, hvor Renosyd I/S har et kundeforhold og leverer affaldsløsninger. Oplysningerne indhentes gennem den Offentlige Informations Server (OIS) for ejendomme, hvor ejeren er en eller flere privatpersoner, og gennem CVR-registeret, i de tilfælde hvor ejeren er en virksomhed.

Vi supplerer data i vores egne systemer med oplysninger omkring dine affaldsordninger, herunder også oplysninger om tømninger og evt. særlige adgangsforhold.
For privatpersoner gælder det ligeledes, at vi indhenter CPR-numre til brug i forbindelse med overdragelse af udeståender til inddrivelse via SKAT og digital kommunikation med kunderne via e-Boks.

Formålet med indsamling og behandling af data sker for at kunne levere, udføre og fakturere den affaldshåndtering, som vi er ansvarlig for i Odder og Skanderborg kommuner.
Indsamlede kundedata opbevares og behandles så længe, der er et aktivt kundeforhold. Efter ophørt kundeforhold opbevares kundedata, der er relevant som regnskabsmateriale i 5 år jævnfør bogføringsloven mens resten, herunder CPR-numre, slettes.

 

Selvbetjening

I forbindelse med selvbetjening i Renosyd I/S’ app og hjemmeside beder vi dig oplyse navn, telefonnummer og e-mail. Formålet med at indsamle disse informationer er, at vi kan følge op på din henvendelse, samt sammenholde data med de data vi har til rådighed om ejeren på ejendommen. På den måde sikrer vi, at vi jævnfør affaldsbekendtgørelsen, kun foretager ændringer af ordninger på foranledning af den, der har tinglyst adkomst til ejendommen.

Indsamlet data i forbindelse med brug af selvbetjening opbevares og behandles så længe, der er et aktivt kundeforhold. Efter ophørt kundeforhold opbevares data som regnskabsmateriale i 5 år jævnfør bogføringsloven.

 

Besøgsdata

Ved besøg på Renosyd I/S’ genbrugspladser registreres den besøgende bils nummerplade. Ejerforholdene slås op i Det centrale motorregister med henblik på at kunne afgøre om ejeren er en virksomhed eller en privatperson.

Er der tale om en virksomhed, slås virksomhedsoplysningerne op via CVR-registeret. Formålet med indsamling af virksomhedsoplysningerne er, at de skal bruges til at fakturere de virksomheder, der benytter Renosyd I/S’ genbrugspladser. Læs mere om ordningen her. Oplysninger om privatpersoners besøg anonymiseres løbende og bruges herefter til generel statistik over besøg.

Indsamlet data i forbindelse med virksomheders brug af vores genbrugspladser opbevares og behandles så længe, der er et aktivt kundeforhold. Efter ophørt kundeforhold opbevares data som regnskabsmateriale i 5 år jævnfør bogføringsloven.

 

Nyhedsbrev

Når du tilmelder dig Renosyd I/S' nyhedsbrev beder vi dig angive din e-mailadresse. Formålet med dette er, at vi via nyhedsbrevet kan sende dig nyheder og relevant information om den affaldshåndtering, vi tilbyder. Vi beriger ikke data med andre personoplysninger om dig, og du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet og dermed fjerne din e-mailadresse fra vores liste over modtagere ved at klikke her og angive din e-mail.

 

Webshop

Ved køb af produkter eller services via Renosyd I/S webshop(s) indsamler vi de personoplysninger, der skal til for at købet kan gennemføres og produkt eller service leveres. Læs evt. mere i handelsbetingelserne.

Data bevares som regnskabsmateriale i 5 år jævnfør bogføringsloven.

 

Cookies

Ved besøg på Renosyd I/S’ hjemmeside www.renosyd.dk vil en cookie blive indlæst på det udstyr besøget kommer fra. Cookien sættes af Googles analyseværktøj Google Analytics. Dette værktøj indsamler oplysninger om den besøgendes færden på hjemmesiden. Det er data, som vi bruger til at optimere oplevelsen for brugerne.

Gennem analyseværktøjet får vi ikke adgang til personoplysninger, der kan tilbageføre besøg til specifikke personer. Vi har ydermere valgt at anonymisere de besøgendes IP-adresser for at sikre dette.

Du kan til en hver tid slette denne cookie. Ønsker du ikke, at der sættes en cookie af Google Analytics, så bruges følgende værktøj til at slå det fra:
https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Ved brug af sorteringsguiden på www.renosyd.dk vil cookies blive sat, der hjælper med at forbedre brugeroplevelsen, når man bladrer mellem udvidet information og oversigten over typer af affald. Disse cookies slettes, når dit besøg ikke længere er aktivt.

Tilmelder du dig Renosyds nyhedsbrev, vil der blive sat en cookie på din computer således, at vi ikke igen i løbet af dit besøg via et popup-vindue spørger, om du vil tilmeldes. Denne cookie slettes når dit besøg ikke længere er aktivt.

 

Kameraovervågning

Når du besøger Renosyd I/S' lokation på Norgesvej 13, 8660 Skanderborg vil du via skiltning gøres opmærksom på, at området omkring affaldsenergianlægget er videoovervåget. Videomateriale indsamles med det formål at kunne foretage inspektion af det affald, der afleveres til forbrænding, men det vil også optage anden aktivitet omkring brovægt og aflæsningshal. Videooptagelser gemmes i maksimalt 30 dage jævnfør vejledning fra datatilsynet.

 

Videregivelse af data

Vi videregiver persondata i form af:

  • CPR-nummer, navn og adresse til SKAT i forbindelse med inddrivelse af udeståender
  • Navn og adresse til NETS i forbindelse med fakturering af affaldsløsninger
  • CPR-nr, CVR, p-nummer, navn og adresse til e-Boks i forbindelse med digital kommunikation med kunder

Fælles for disse videregivelser er, at modtagerne alle agerer som dataansvarlige. Hvordan de behandler dine persondata oplyses i deres privatlivspolitiker eller lovhjemmel.

 

Dine rettigheder

Hvis du ønsker at få adgang til dine data, få dem rettet eller slettet, eller gøre indsigelse mod vores databehandling skal du rette henvendelse til os via renosyd@renosyd.dk så vi kan undersøge om det er muligt. Så hurtigt som muligt og senest 14 dage efter modtagelse af din henvendelse vil vi give dig svar på din henvendelse.

Renosyd I/S’ behandling af dine persondata bygger primært på den hjemmel affaldsbekendtgørelsen giver os. De persondata vi behandler er nødvendige for, at vi kan yde den aftalte service i henhold til denne. I det følgende beskrives dine rettigheder i forhold til de persondata, Renosyd I/S behandler.

Du har til enhver tid ret til at få oplyst, hvilke data Renosyd behandler om dig, hvor de stammer fra, og hvad vi anvender dem til. Du kan også få oplyst, hvor længe opbevaringen af dine persondata finder sted, og hvem der modtager data om dig, i det omfang der sker videregivelse af data.

Såfremt du anmoder om det, kan Renosyd I/S give dig adgang til de data, vi behandler om dig. Adgangen kan dog være begrænset af hensyn til andre personers privatlivsbeskyttelse.

Du kan gøre brug af dine rettigheder ved at henvende dig til Renosyd I/S. Vores kontaktoplysninger findes nederst på siden.

Hvis du mener, at de persondata, Renosyd I/S behandler om dig, er unøjagtige, har du ret til at få dem rettet. Du skal henvende dig til Renosyd I/S og oplyse os om, hvori unøjagtighederne består, og hvordan de kan rettes.

I visse tilfælde vil Renosyd I/S have en forpligtelse til at slette dine persondata, såfremt du anmoder herom.

Du kan også kontakte os, hvis du mener, at dine persondata bliver behandlet i strid med lovgivningen eller andre retlige forpligtelser.

Når du henvender dig med en anmodning om at få rettet eller slettet dine persondata, undersøger vi, om betingelserne er opfyldt og gennemfører i så fald ændringer eller sletning så hurtigt som muligt.

Du har ret til at gøre indsigelse mod behandlingen af dine persondata. Du kan bruge kontaktoplysningerne nederst til at sende en indsigelse. Hvis din indsigelse er berettiget, ophører vores behandling af dine persondata.

Du har ret til at modtage de persondata, du har stillet til rådighed for Renosyd I/S og de data, der er indhentet om dig hos andre aktører på baggrund af dit samtykke. Du har også ret til at overføre disse persondata til en anden tjenesteudbyder.

 

Kontakt

For mere information om ovenstående kontaktes:

Renosyd I/S
Norgesvej 13
8660 Skanderborg
CVR: 13523584 

Telefon: 86 52 52 11
E-mail: renosyd@renosyd.dk 

 

Revideret: 28/06-2018