ÅBENT HUS: Renosyds energianlæg fejrer 25 år

23. apr 2018, 09:55

Lørdag d. 5. maj fejrer Renosyds energianlæg 25 års jubilæum, da det i 1993 gik fra forbrændingsanlæg til et kraftvarmeanlæg, der i dag producerer varme og el.

Kraftvarmeanlægget, eller energianlægget, som vi også kalder det, har modtaget godt 68.000 tons forbrændingsegnet affald i 2017, der udnyttes til varme- og elproduktion.
”Historien om energianlægget er interessant, fordi den faktisk beskriver, hvordan vi har ændret opfattelse af affald i samfundet. Da energianlægget blev bygget, handlede det primært om at brænde affaldet i stedet for at sende det ud på lossepladsen i Skårup. I dag tænker vi cirkulær økonomi og er optaget af, hvordan vi kan udnytte ressourcerne i affaldet bedst muligt. Så jeg er glad for, at vi kan give kunderne i Odder og Skanderborg muligheden for at blive klogere på, hvad der sker på vores energianlæg døgnet rundt, året rundt.” Sådan siger direktør i Renosyd Annemette Fuglsang om arrangementet lørdag d. 5. maj.

Vi fejrer dagen med pølser og genbrugsguld
Lørdag d. 5. maj fra kl. 10.00 – 14.00 kan alle, der har lyst, være med til at fejre Renosyds energianlæg. Der vil være rundvisninger på anlægget hele dagen, hvor man kan blive klogere på, hvordan affald bliver til el og varme i energianlægget.

Samme lørdag afholder Værdicentralen, Renosyds genbrugsbutik, et stort bagagerumsmarked lige på den anden side af vejen. Så slå to fluer med ét smæk, og besøg henholdsvis Norgesvej 13 og Danmarksvej 11 til en dag med snak om affald og genbrugsguld!

Vi sørger for forplejning til alle gæster ved energianlægget.