Flot fremmøde til åbent hus

14. maj 2018, 11:22 - Operatører fra Renosyd viste hele dagen rundt i hjertet af energianlægget.

Over 1.200 mennesker fra Skanderborg, Odder og omegn valgte at lade have være have og i stedet bruge en solskinsfyldt formiddag på at handle genbrugsguld og deltage i Renosyds åbent hus-arrangement.

90 havde sikret sig en stand på bagagerumsmarkedet, som blev afholdt på pladsen bagved Renosyds genbrugsbutik, Værdicentralen. Heriblandt parret Jens Hausgaard og Sara Tvillum.

”Vi har tømt kælderen og har haft held til at sælge flere sjove ting, blandt andet et fadølsanlæg og en oppustelig ketchupflaske”, fortæller Sara Tvillum, som elsker genbrug og selv kommer i Værdicentralen mindst en gang om ugen:

”Genbrug handler for mig om at tage vare på miljøet. Og så er det bare en fed følelse at gøre en god handel! Jeg har for eksempel fundet en vase til 10 kroner, som er 800 kroner værd.”   

Værdifuld tendens
Direktør i Renosyd Annemette Fuglsang er glad for den store opbakning: 

”Det er fantastisk at se, at så mange her fra området kan se værdien i både at købe og sælge ud af brugte ting. Det taler helt ind i Renosyds vision om at gå fra affald til værdi, hvor genbrug ligger øverst i affaldshierarkiet,” siger hun og tilføjer:

”Vi har gennem de senere år arbejdet på at få et godt samarbejde med så mange genbrugsaktører som muligt, både velgørenhedsorganisationer og frivillige organisationer. Bagagerumsmarkedet, hvor private personer kan sælge genbrugsguld fra deres gemmer, er vi også rigtig glade for at lægge hus til, da vores mål jo er mest muligt genbrug.”  

Hvad sker der med vores affald?
Gæster på jagt efter genbrugsguld kunne ved samme lejlighed se en papirbil i aktion samt få en rundvisning på energianlægget og derved blive klogere på, hvordan det affald, der ikke kan genbruges direkte, alligevel får værdi, fordi det bliver til el og varme. Den mulighed benyttede mange gæster - store som små - ­ sig af.

Der var masser af lopper på de 90 stande til bagagerumsmarked hos Renosyd.

Jens og Sara var med for første gang - men elsker genbrug.

Det er sjovt at køre skraldebil!