Stop for beholdervask

09. sep 2015, 13:08

Vi har besluttet at indstille den obligatoriske vask af beholderne til restaffald. Den vask, vi kunne tilbyde indenfor de økonomiske rammer, opfyldte ikke de forventninger, som vi havde til kvaliteten af ydelsen. Det produkt, vi kunne levere, opfyldte heller ikke behovet. Vi kan ikke vaske ved alle på én gang, når beholderne begynder at lugte i sommervarmen. Meget snavsede beholdere blev heller ikke ordentligt rene, og jer, der er rigtigt gode til at pakke affaldet ind, fik en våd beholder ud af anstrengelserne. Vi fandt ud af, at maddiker stortrives i et fugtigt miljø, så ved at efterlade en beholder, der ikke blev tørret ordentligt, inden den blev taget i brug igen, forværrede vi måske flueproblemet. Derfor stopper vi med obligatorisk beholdervask.

 

Beslutningen kræver en ændring af regulativet for husholdningsaffald, som byrådene i Odder og Skanderborg skal tage stilling til i løbet af efteråret, hvorefter regulativændringen udsendes i høring i fire uger. Hvis ændringen godkendes, vil de reducerede omkostninger til beholdervask blive tilbageført til kunderne i form af en reduktion af gebyret for restaffald på 20,- kr. om året.

 

For mange vil det ikke være et stort savn at undvære den obligatoriske vask af beholderen til restaffald. Det gælder om at forebygge snavs i beholderen ved at emballere affaldet i poser, der er lukket godt. Afhængigt af dine behov kan du også vælge:

  • Foringssække: Man kan købe en såkaldt forings- eller containersæk til sin restaffaldsbeholder. Sækken er lavet af tynd plastfolie og sættes i beholderen, så den beskytter beholderen mod snavs indvendigt. Foringssække kan købes hos Renosyd i vores webshop. Prisen for en rulle med 10 stk. til en tohjulet beholder er 40,- kr. hos Renosyd. Nogle byggemarkeder fører også foringssække. (Foringssække må ikke anvendes i beholderen til emballage).
  • Ugetømning: Du kan bestille ugetømning i de varmeste måneder fra 1. maj til 31. august. Det vil hæve din pris med 362,- kr. pr. år inkl. moms for en 190 liter beholder i skel.
  • ”Guldvask”: Flere firmaer tilbyder en grundig vask af beholdere ind- og udvendigt med varmt vand og sæbe. Søg f.eks. på nettet efter ”vask af skraldespand”. Markedsprisen ser ud til at starte ved 50,- kr. og opefter pr. vask.

 

Du kan også selv skylle din beholder. Spul f.eks. beholderen med haveslangen. Undgå så vidt muligt at anvende sæbe eller andre kemikalier, da du jo skal af med spildevandet bagefter. Skold i stedet beholderen med lidt kogende vand, hvis du har fået maddiker i beholderen. Du bør undgå at hælde skyllevandet ud på vejen eller direkte i en vejbrønd, da regnvandsafløbene mange steder ledes urenset ud i de lokale vandløb. Lad beholderen tørre helt, inden du tager den i brug.

 

Her kan du se mere om at undgå fluer og maddiker