Værdicentralen fylder år

11. mar 2016, 13:06

Værdicentralen er kommet godt fra start. Butikken har udvidet åbningstiderne fra 2 til nu 4 dage om ugen, og omsætningen følger med. "Det har været et fantastisk første år med Værdicentralen. Vi har fået skabt en butik, hvor jagten på genbrugsguld og dialogen med kunderne om, hvordan vi udnytter ressourcerne mest værdifuldt går hånd i hånd", siger erhvervskundechef hos Renosyd Sune Dowler Nygaard.

Værdicentralen er mere end en genbrugsbutik. Allerede i butikkens første år har butikken været yndet ekskursionsmål for forskellige interessenter med interesse for genbrug og cirkulær økonomi. "Vi har haft besøg af designere, kollegaer i affaldsbranchen, samarbejdet med og udstillet for skoler i Renosyds område samt været vært for en socialøkonomisk konference", fortæller Sune Dowler Nygaard. 

Kage og knaldtilbud

Værdicentralens 1 års fødselsdag fejres lørdag d. 19. marts med kage, kaffe og halv pris på alle varer i butikken. "Det skal altid være en oplevelse at komme i Værdicentralen, men denne dag gør vi noget ekstra ud af, så vi håber at både nye og eksisterende kunder kigger forbi", siger projektleder hos Renosyd Jeppe S. Vestergaard. 

Mere værdi i fremtiden

Mere genbrug, mere beskæftigelse, mere upcycling og mere samarbejde er pejlemærkerne for Værdicentralens fremtid. "Fra 2017 modtager vi genbrugsvarer fra alle Renosyds 5 genbrugspladser, hvor vi i dag kun modtager fra 2", fortæller Sune Dowler Nygaard, og fortsætter: " Det stiller yderligere krav til vores infrastruktur og drift. Så det udvikler vi på".

I øjeblikket har omkring 20 flygtninge deres daglige gang i Værdicentralen og samtidigt har Værdicentralen været base for en lang række andre medarbejdere, der er på vej tilbage til arbejdsmarkedet. "Vi er stolte af sammen med ejerkommunernes jobcentre at kunne tilbyde et værdifuldt første skridt tilbage på arbejdsmarkedet med meningsfuld beskæftigelse. Det vil fortsat være et fokuspunkt for Værdicentralen", slutter Sune Dowler Nygaard.

 Fakta om Værdicentralen

  • Butikken omsætter for ca. 30.000 kr. per uge.
  • Der er skabt 3 nye fleksjobs.
  • Der er pt. 23 flygtninge i integrationsforløb i Værdicentralen i samarbejde med Kompetencecenter Skanderborg.
  • I 2016 forventes det, at Værdicentralen fjerner mere end 150 tons affald fra Renosyds genbrugspladser ved at produkterne og materialerne får nyt liv gennem genbrug og upcycling.
  • SecondHandØstjylland samarbejdet, der drives af Renosyd, har samlet en lang række aktører på genbrugsmarkedet i Østjylland i en fælles folder, der skaber overblik, flere kunder og mere omsætning for alle aktørerne.
  •  

Kontakt

For yderligere information omkring denne pressemeddelelse kontaktes Renosyds erhvervskundechef Sune Dowler Nygaard, e-mail sdn@renosyd.dk, telefon 87 93 41 55.