1 år med meget mere genbrug

12. aug 2022, 11:50

Værdicentralen Odder fylder 1 år, og butikken fejrer kundernes store opbakning til mere genbrug i Odder. Det sker lørdag d. 20. august fra kl. 10 – 14, hvor butikken fejrer den flotte modtagelse fra Oddergenserne.

Genbrug er bedre forbrug

Affaldsmængderne stiger, men det gør købet af genbrug heldigvis også. Renosyd er nemlig på en mission for at få de stigende affaldsmængder til at falde, og én af midlerne er langt mere genbrug. Hver arbejdsdag får butikken 2 ton genbrug ind, som de sorterer – varer som Oddergenserne har afleveret på genbrugspladserne til genbrug.

”Mere genbrug giver mindre affald. Derfor åbnede vi Værdicentralen Skanderborg i 2015 og den nye butik i Odder i 2021. De to butikker arbejder nu sammen for at inspirere flere til at aflevere ting til genbrug og købe brugt i stedet for nyt. På den måde får vi vores fælles ressourcer til at strække sig længere, og det er der et stort behov for,” siger Annemette Fuglsang, direktør Renosyd.

I 2021 indsamlede Renosyd 465 ton til genbrug, hvilket svarer til 5,4 kg pr. borger i Odder og Skanderborg Kommuner. Men det er slet ikke nok:

”Det er næsten 90% af det affald, der sorteres til genbrug, der bliver solgt i Værdicentralens to butikker, så med den flotte opbakning til butikkerne, håber vi at kunne nå målet om 10 kg. genbrug pr. borger i 2022,” fortæller Annemette.

Kom til fødselsdagsfest

Butikken åbner dørene til et brag af en fødselsdagsfest med halv pris på alle varer, og du er velkommen. Der vil være gratis fødselsdagskage, så tag din nabo, kæreste, veninde eller børn med og slå jer løs i billige genbrugsfund og kage. Butikkens genbrugsvejledere lover at fylde hylderne med det flotteste genbrugsguld. Sortimentet er bredt, og du finder alt lige fra legetøj, elektronik og cykler til byggematerialer.

Gode odds for genbrugsfund i Odder
Det er nemt at fornemme genbrugsgejsten i Odder. Byen har som bekendt masser af andre genbrugsbutikker og frivillige organisationer, der indsamler genbrug – blandt andet på Renosyds genbrugsplads i Odder, hvor alle frivillige organisationer kan få mulighed for at hente genbrug fra en container. Og der er rigeligt genbrug til alle, så slå også et smut forbi fx Danmission, Kirkens Korshær, Folkekirkens Nødhjælp, Portobello eller Retroen på din genbrugstur i Odder.

Kontakt

For yderligere information om denne pressemeddelelse:

Annemette Fuglsang, Direktør, af@renosyd.dk, +45 30 26 30 60

Lucia Alba Broberg, Genbrugsvejleder, lab@renosyd.dk