Det første bestyrelsesmøde startede i en genbrugsbutik

13. jan 2022, 09:52

Renosyds nye bestyrelse har netop afholdt det første bestyrelsesmøde i Værdicentralen, der er Renosyds genbrugsbutik. Her bliver affald til værdi, og den nyvalgte bestyrelsesformand og næstformand ser frem til at arbejde for en bæredygtig udvikling sammen med borgerne i Odder og Skanderborg Kommuner.

I november konstituerede de to nye byråd i Skanderborg og Odder Kommuner sig, og posterne blev fordelt for de næste fire år. Derefter konstituerede Renosyds nye bestyrelse sig, og Renosyd præsenterer nu den nye bestyrelse med Kresten Bjerre fra Odder Byråd som bestyrelsesformand og Jesper Arbo Frederiksen fra Skanderborg Byråd som næstformand. 

Renosyds bestyrelse 2022-2026 består af: Fra Odder Kommune er det Kresten Bjerre (B), Hans Hammann (V) og Palle Holsting (A). Og fra Skanderborg Kommune er det Jesper Arbo Frederiksen (A), Karen Schack Lindemann (A), Claus Bloch (V), Mira Issa Bloch (Å) og Morten Møller (V).

Onsdag d. 12. januar afholdt bestyrelsen så første møde som ny bestyrelse. Mødet blev indledt i Renosyds genbrugsbutik i Skanderborg, Værdicentralen, hvor bestyrelsesmedlemmerne fik en rundvisning og en snak om, hvordan vi får flere ting til genbrug. Fokus på mindre affald og mere genbrug er nemlig et af hovedtemaerne i den kommende bestyrelsesperiode i Renosyd.

 

Bestyrelse klar til opgaven

”I juni 2020 indgik flertallet af partierne i Folketinget en bred politisk aftale om en klimaplan for en grøn affaldssektor og cirkulær økonomi. Det udstikker en ny kurs for affaldssektoren, som er afspejlet i Renosyds nye strategiplan. Jeg glæder mig til at stå i spidsen for den rejse, Renosyd nu skal ud på i de kommende fire år.” siger Kresten Bjerre, nyvalgt bestyrelsesformand og tidligere næstformand i Renosyds bestyrelse. Han fortsætter ”To af de udviklingsprojekter, vi har arbejdet med sidste år, er helt centrale i strategiplanen. Nemlig sammenlægningen af vores affaldsenergianlæg i Skanderborg med det anlæg der hører under AffaldVarme Aarhus og ligger i Lisbjerg, samt den nye husstandsindsamling vi ruller ud i 2024.”

Renosyd skal også arbejde med projekter, som handler om hvordan Værdiparker kan blive formidlingscentre, kunders adgang til egne data, cirkulær økonomi og affaldspraksis, og om at færre materialer skal blive til affald, så mængden af affald minimeres.

”Der sker rigtig meget i affaldssektoren i disse år. De stigende affaldsmængder er et kæmpe problem, som vi er nødt til at gøre noget ved. Her har vi brug for stor opbakning fra borgerne. I Renosyds nye strategi er der formuleret målsætninger, som både har fokus på bæredygtighed og forretningsudvikling. Det synes jeg er rigtig godt og jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang med arbejdet.” Sådan siger Renosyds nye næstformand, Jesper Arbo Frederiksen om sine forventninger til bestyrelsesarbejdet de næste fire år.

 

Affaldsplan for Skanderborg og Odder Kommuner

”En af de første opgaver, vi som bestyrelse skal i gang med, er udarbejdelsen af en ny affaldsplan for Skanderborg og Odder Kommuner. Planen skal udarbejdes på basis af den  nationale handlingsplan for Cirkulær Økonomi. Jeg glæder mig til samarbejdet i den nye bestyrelse, og allerede her efter første møde er det bare dejligt at mærke, hvordan vi er mange, der gerne vil gøre en forskel,” siger Kresten Bjerre.

En fremtid hvor affald er fortid. Det er visionen for et stort dansk partnerskab med flere end 40 aktører fra hele Danmark og med Region Midtjylland i spidsen, stærkt støttet af bl.a. Miljøstyrelsen og Region Hovedstaden. EU har netop godkendt projektet, som skal vise nye veje for forebyggelse af affald og cirkulær økonomi i Danmark og resten af Europa.

 

Ved spørgsmål til indhold i denne pressemeddelelse, kontakt da: 

Bestyrelsesformand, Kresten Bjerre, mail: krestenbjerre@gmail.com , tlf.nr: 22801250.

Næstformand, Jesper Arbo Frederiksen, mail: Jesper.arbo.frederiksen@skanderborg.dk, tlf.nr: 60248224.

Direktør i Renosyd, Annemette Fuglsang, mail: af@renosyd.dk, tlf.nr: 30263060.