7 år med genbrug: Kom til fødselsdagsfejring

23. mar 2022, 13:20

Lørdag d. 26. marts fra 10 – 14 inviteres du til genbrugsfest hos Renosyds genbrugsbutikker Værdicentralen i henholdsvis Odder og Skanderborg. Sammen med kunderne vil de fejre, at det nu er 7 år siden de begyndte at drive genbrugsbiks.

Ligesom hos Danmission, Kirkens Korshær, Retroen og alle de andre frivillige organisationer og genbrugsbutikker i Odder og Skanderborg Kommuner, sætter Renosyd med Værdicentralen fokus på at få flere til at købe genbrug.

Genbrug og affaldsforebyggelse er øverst i det såkaldte affaldshierarki*, så det vil vi have mere af. Derfor er det også stærkt, når vi er mange, der løfter i flok. Vores mission er at inspirere endnu flere til at synes, at genbrug er fedt. Vi gør noget særligt ud af at inspirere kunderne med vores udstillinger i butikkerne, vi kommunikerer flittigt på sociale medier, og vi afholder arrangementer med fokus på upcycling og genbrug,” siger Annemette Fuglsang, direktør i Renosyd.

Kunderne elsker genbrug

Mængderne, der indsamles på genbrugspladserne, vidner om at der er genbrug nok til alle. På Renosyds fem genbrugspladser indsamles genbrugsting til Renosyds to genbrugsbutikker samt til de lokale frivillige organisationer, som også har mulighed for at indsamle på genbrugspladsen. Et samarbejde der har det overordnede formål, at så meget som muligt kommer til genbrug og får nyt liv hos nye ejere. Også atmosfæren i Værdicentralen emmer af, at medarbejderne såvel som kunderne er genbrugsentusiaster til fingerspidserne.

1,7 ton genbrug langes over disken 

Værdicentralen Skanderborg har eksisteret siden d. 21. marts 2015, og i dag ryger 1,7 ton varer over disken på hver eneste åbningsdag. Det er ting, der dermed bliver taget ud af affaldsstrømmen og får nyt liv hos nye ejere, i stedet for at blive brændt, knust eller deponeret. Det er værd at fejre her 7 år senere:

”Da vi startede for 7 år siden, var det svært at forestille sig den genbrugsgejst og opbakning vi har oplevet. Vi skylder vores trofaste kunder en kæmpe tak. Fordi så mange engagerer sig i genbrug kan vi cirkulere flere varer og udfordre den gængse køb-og-smid-væk-kultur. Jeg glæder mig til at se også butikken i Odder lykkes de kommende år - til gavn for miljøet, de mennesker vi involverer, samt borgerne i Odder og omegn,” siger Jeppe Vestergaard, som er leder af Værdicentralen, og var med til at starte genbrugsbutikken op for 7 år siden.

7 år med mere genbrug skal fejres

Kom og få del i kagen – 50% på alt genbrug og fødselsdagskage til alle fremmødte, både i butikken i Skanderborg og vores nye butik i Odder.

  • Hvor: Værdicentralen Skanderborg og Værdicentralen Odder
  • Hvornår: Lørdag d. 26. marts kl. 10.00 – 14.00

Kontakt
Direktør i Renosyd, Annemette Fuglsang, mail: af@renosyd.dk, tlf.nr: 30263060.

Leder af Værdicentralen, Jeppe Vestergaard, mail: jsv@renosyd.dk, tlf.nr: 22359202.