Fashion Weeks hos Værdicentralen: Fra LAS til LUX

10. jan 2018, 10:24 - Tøjbyttemarkedet finder sted lørdag d. 27. januar fra kl. 10.00 - 14.00, hvor Værdicentralens værksted på Danmarksvej 11 omdannes til et aflukket byttemarked.

Byttemarkeder er et koncept, der har vundet indpas mange steder de senere år, og nu vil Værdicentralen, Renosyds genbrugsbutik bringe konceptet til Skanderborg med mottoet: Giv hvad du har – tag hvad du kan bruge!

”Byttehandel er en urgammel handelstradition, som er gået lidt i glemmebogen midt i den vestlige verdens overforbrug og velstand,” siger Louise Kronvald, medarbejder i Værdicentralen. ”Det er i virkeligheden en meget smuk tradition, og den vil vi gerne værne om,” fortsætter Louise.

Hvorfor køber kun 1 ud af 5 danskere genbrugstøj?
Tøjbyttemarkedet d. 27. januar er en del af Værdicentralens tekstilkampagne, der ligesom Fashion Week sætter tøj og tekstiler i centrum for deres aktiviteter.
I Danmark afleverer 4 ud af 5 tøj til genbrug, men kun 1 ud 5 køber genbrugstøjet. Selvom modebranchen langsomt har øget fokus på miljø, kan vi som forbrugere selv gøre en stor forskel. Derfor vil Værdicentralen være med til at sætte et fokus på de store gevinster, der er ved at købe second hand tøj frem for nyproduceret.

I kampagnens periode vil Værdicentralens butik og sociale medier sætte fokus på tekstiler i et miljømæssigt perspektiv. De har blandt andet inviteret tekstildesigner Thilde Jensen til at afholde to workshops, hvor hun vil undervise i, hvordan man nemt forvandler og fornyr sine laser til lux. ”Målet for Renosyds genbrugsbutik Værdicentralen er at få folk til at genbruge så meget som muligt. Hvis vi med vores tekstilkampagne kan inspirere folk til at se muligheder i genbrugstøj, jamen så falder det i god tråd med vores overordnede mål,” siger Annemette Fuglsang, direktør i Renosyd.

Kontakt
For yderligere information omkring denne pressemeddelelse kontaktes: leder af Værdicentralen, Jeppe S. Vestergaard, e-mail jsv@renosyd.dk eller chef for drift og udvikling, Lotte Mørk Andersen, e-mail lma@renosyd.dk, telefon 86 52 52 11.