Odder får ny genbrugsbutik

11. aug 2021, 12:21

Renosyd åbner genbrugsbutik med et bredt sortiment på Skovdalsvej i Odder. Målet er at vi alle sammen genbruger mere.

Den 21. august 2021 slår Renosyd dørene op til genbrugsbutikken Værdicentralen Odder på Skovdalsvej 22.

Kl. 10 kommer Kresten Bjerre, næstformand i Renosyd og klipper genbrugssnoren over. Herefter kan man gå på jagt efter alt fra let brugte rulleskøjter til aflagte lægter til det næste byggeprojekt.

Sortimentet i butikken udgør de ting, som besøgende på Odder Genbrugsplads lidt længere nede ad vejen har stillet til genbrug. Der vil være brugskunst, møbler, køkkenudstyr og en masse andet.

Byggematerialer bliver et særligt fokusområde for Værdicentralen Odder, da der ofte afleveres rester på genbrugspladsen fra nye terrasser og andre gør-det-selv-projekter.

 

Mere genbrug – mindre affald

Renosyds overordnede plan med Værdicentralen er at give nem adgang til varer og materialer, der kan genbruges, så færre produkter bliver til affald.

Både i Odder og Skanderborg stiger affaldsmængderne i øjeblikket. Den udvikling arbejder Renosyd målrettet på at vende.

”Med Værdicentralen Odder ønsker vi at invitere til, at vi alle sammen bliver endnu bedre til at overveje en ekstra gang, om ting, vi ikke selv kan bruge, har værdi for andre, og at vi tjekker, om der er noget, vi kan bruge i genbrugsbutikken, før vi køber nyt”, siger Kresten Bjerre, næstformand i Renosyd og medlem af byrådet i Odder Kommune.

Det er Renosyds målsætning, at hver borger i Skanderborg og Odder Kommuner årligt sorterer ti kilo til genbrug. Den målsætning bliver Værdicentralen Odder en del af.

 

Samarbejde om velgørenhed fortsætter

Værdicentralen har forud for åbningsdagen etableret et samarbejde med Odders øvrige genbrugsbutikker. Blandt andet giver et kort uden for butikken på Skovdalsvej et overblik over, hvor man ellers kan købe genbrug i byen.

”Det åbne samarbejde, som Renosyd i mange år har haft med frivillige og velgørende organisationer er vigtigt for os,” siger Renosyds bestyrelsesformand Finn Sander Jensen og fortsætter, ”der er så meget genbrug, så der er nok til alle. Vi har en god samarbejdsmodel, der gør det muligt for alle organisationer at hente genbrug fra Renosyds genbrugspladser”.

Åbningstiderne i Værdicentralen Odder bliver tirsdag og torsdag fra kl. 13-17 samt lørdag fra kl. 10-14.

På Facebooksiden ”Værdicentralen Odder” kan man følge med i, hvad der er på hylderne, events og sjove historier fra hverdagen i butikken.

 

Ved spørgsmål til indhold i denne pressemeddelelse, kontakt da: 
Bestyrelsesformand i Renosyd Finn Sander Jensen, tlf. 23 60 40 25
Næstformand i Renosyd Kresten Bjerre, tlf. 22 80 12 50
Direktør i Renosyd Annemette Fuglsang, tlf. 30 26 30 60