Værdipark Ry åbner lørdag d. 14. august

06. jul 2021, 12:39

Værdipark Ry står færdig til august, og borgere i Ry og omegn kan se frem til mere lys og luft, nedgravede containere og et kundetoilet, når de kører på genbrugspladsen med deres ting.

Ry genbrugsplads blev i september 1988 for første gang taget i brug som en dengang døbt ’nærgenbrugsplads’. 30 år er gået, og pladsen er nu for trang dels på grund af de mange flere indbyggere i Ry og omegn, og dels på grund af de mange flere typer affald der skal sorteres i dag sammenlignet med i 1988.

Værdipark Ry bliver dobbelt så stor som den gamle genbrugsplads. Containerne bliver nedsænkede, og trafikken bliver generelt adskilt, så tunge køretøjer uforstyrret kan tilgå containergraven, uden at komme tæt på kunderne, deres biler og trailere. Alt sammen for at højne sikkerheden for både medarbejdere og kunder.

Værdiparken vil desuden have et kundetoilet, en kaffeautomat og et overdækket område samt bænke, hvis man trænger til et hvil og en god snak med naboen.

 

Vi smider ikke ud – vi smider det videre

Værdipark Ry skal med sine fysiske og indbydende rammer inspirere til og give mulighed for bedre sortering, samt tydeliggøre at affald har værdi. 

”Værdiparker er vores bud på, hvordan vi skaber gode forhold og bedre service for kunderne. For at fortsætte den positive bevægelse mod højere genanvendelse skal vi give kunderne de bedste muligheder for at sortere affaldet,” siger Lotte Mørk, driftschef i Renosyd.

Alle er velkomne til et rundstykke og en kop kaffe lørdag d. 14. august fra kl. 9.00, når Værdipark Ry åbner på Bakkelyvej 5. Der vil også for interesserede være mulighed for at høre mere om værdiparken, om materialevalg og indretning, og om hvordan genbrug og bæredygtighed er tænkt ind i selve byggeriet.

 

Ved spørgsmål til indhold i denne pressemeddelelse, kontakt da: 

Lotte Mørk, chef for Drift og Udvikling i Renosyd: lma@renosyd.dk / 29209292