Værdipark Ry modtager arkitekturpris

07. okt 2022, 12:20

Arkitekturprisen uddeles af Skanderborg Kommune og Skanderborg Museumsforening, og i år går anerkendelsen til arkitekturen og visionen bag Værdiparken Ry.

Værdiparken Ry blev indviet i august 2021, og blev til i samarbejde med Nodo Arkitekter, og visionen var klar; Værdipark Ry skal med sine fysiske og indbydende rammer inspirere til og give mulighed for bedre sortering, samt tydeliggøre at affald har værdi. Nu er Værdiparken præmieret for at være et godt og bevaringsværdigt byggeri.

Direktør i Renosyd, Annemette Fuglsang er glad og stolt over at se Værdiparken bliver anerkendt for netop det:

”Det er en rigtig dejlig anerkendelse at få. Værdiparken er vores bud på fremtidens genbrugsplads, hvor affald ikke er noget, vi smider ud, men noget vi sender videre. Vi ønskede at skabe et rum for dialog om affald og værdien af det, og det gør mig stolt, at det er lykkes.”

Borgerne gør affald til værdi

Mødet mellem Værdiparken og borgerne er netop dét, bedømmelsesudvalget bag prisen blandt andet begrunder anerkendelsen med:

”Et veldisponeret anlæg, hvor der er lagt vægt på at skabe gode og venlige rammer om mødet ved alle genbrugsfraktionerne, har øget procentdelen af sorteret affald og mindsket restaffaldsdelen. Folk kan lide at komme på pladsen, hvor der er beplantninger, bænke og overdækket udeareal med gratis kaffe til det lille møde på genbrugspladsen, her kaldet Værdiparken.”

Det glæder Annemette Fuglsang, at Værdiparken i Ry lykkedes med at understøtte borgernes indsats:

”Borgene i Ry er med på at gøre affald til værdi, og er tilmed rigtig gode til det. Værdiparken er et vigtigt sted for os at være i dialog med borgerne, og det møde arbejder vi på at gøre endnu mere værdiskabende fremover”, slutter Annemette Fuglsang.

 
Inspirerer til genbrug og genanvendelse

Værdiparken får med prisen også anerkendelse for sin brug af lokalt genbrugstræ og genanvendelige materialer. Konstruktionerne er nemlig lavet, så de kan skilles ad og genbruges et nyt sted, hvis der skulle blive behov for det. En tankegang der skal inspirere til mere genbrug og genanvendelse i en tid, hvor indsatsen for at mindske ressourcespild bliver stadig vigtigere.

Klik her og læs hele komitéens begrundelse for præmieringen.

Kontakt
Chef for Drift og udvikling, Renosyd, Thorkild Videbæk på mail 
thv@renosyd.dk