Mindre affald i Odder: Vi bygger Danmarks største kvashegn

25. jun 2021, 15:40

Affaldsmængderne er stigende, og den udvikling vil Renosyd aktivt være med til at bremse. D. 3. og 4. juli inviterer Renosyd sammen med Odder Kommune borgerne forbi Økologiens Have med afklip fra haven – for sammen at bygge Danmarks største kvashegn.

Danskerne producerer mere og mere affald. Det er et problem, fordi fremstilling og forbrug af produkter, der ender som affald, kræver mange ressourcer, hvilket belaster jordens klima og miljø betydeligt.

Affaldsmængderne er også stigende i Skanderborg og Odder Kommuner. I 2017 producerede hver enkelt borger hvert år 835 kg affald. Det tal er steget til 911 kg i 2020.

”Haveaffald er godt affald, for det kan genbruges. Og derfor er det et godt sted at starte, når vi vil producere mindre affald. Her kan vi virkelig gøre en forskel, og flytte store mængder fra at være affald til at blive en ressource. Hvis vi bygger et kvashegn, af det affald vi genererer i vores haver, er det ikke længere affald. Derfor vil vi bygge Danmarks største kvashegn sammen med borgerne i Odder,” siger Kresten Bjerre, næstformand i Renosyd.

Haveaffald er det affald, der er mest af. I 2020 blev der indsamlet 11.709 ton haveaffald på Renosyds genbrugspladser. Det er 16,5% mere end ved den næststørste affaldstype, beton.

Hvad kan jeg gøre?
Din egen have kunne være et sted at starte. Byg et kvashegn derhjemme, så bliver dit haveaffald til en ressource i haven i stedet for affald.

”Et kvashegn kan også være et fælles projekt. Byg et fælles hegn i jeres grundejerforening, fodboldklubben eller som en del af et projekt om affald og biodiversitet i børnehaven,” siger Annemette Fuglsang, direktør i Renosyd.

Du er velkommen i Økologiens Have i weekenden d. 3. og 4. juli fra kl. 10.00 – 17.00 med dine grene og hækafklip. Du kan få gode råd fra en havekonsulent, spise en is i kiosken, og vi har en folder til dig om, hvordan du eller din forening bygger jeres eget kvashegn.

Kontakt
For yderligere information om denne pressemeddelelse kontaktes:
Direktør i Renosyd, Annemette Fuglsang, mail: af@renosyd.dk, tlf.nr.: 30263060.