Vi skal sortere mere plast – også det sorte

09. okt 2019, 09:33

Man bevæger sig mod en ensretning af affaldssortering på tværs af kommunegrænser og Renosyd siger derfor ja tak til indsamling af den sorte plast i emballagebeholderen ude ved kunden.

I Skanderborg og Odder Kommuner sorterer og indsamler vi emballage ude ved husstandene. Glas, metal og plast. Og af den indsamlede emballage ved husstandene er andelen af plast på knap 10%. Det tal tror vi kan komme højere op, da mere plast har potentiale til genanvendelse fremfor at blive brændt til energi eller som yderste konsekvens at ende i verdenshavene eller i Malaysia, som vi i en TV2-dokumentar for nylig hørte om.

Plast bliver produceret af olie, og der er derfor en miljøfordel i at indsamle og genanvende så meget plast som muligt. Derfor skal vi blive ved med at indsamle plast, og fremover mere, end vi allerede gør – også det sorte.

Renosyd siger ja tak til sort plast

I Renosyds Affaldsplan 2019-22 er det besluttet at følge de fælles regler for sortering, som Dansk Affaldsforening har udviklet. Målet er at samtlige 98 kommuner i Danmark får helt enslydende sorteringsvejledninger, der gør det lettere for kunderne at afkode, hvordan man skal sortere. Derfor siger Renosyd nu ja tak til den sorte plast, som i de fælles sorteringskriterier sorteres i hård plast.

Der findes rigtig mange typer plast og mange plastprodukter er sammensat af flere typer plast. I affaldsbranchen mener man ikke, det er kundens ansvar at vurdere, hvilken plast der kan genanvendes eller ikke kan. Det er en opgave for affaldsselskaberne.

Derfor skal vi indsamle alt det plast, vi kan. For med totalmængden indsamlet er det nemmere at udpege de problematiske plasttyper, og dermed sætte fokus på disse, og fremover sikre, at de plasttyper også gøres mere genanvendelige.

Hvornår er den sorte plast emballage?

Det sorte plast må nu gerne komme i emballagespanden, men skal af hygiejnemæssige årsager være uden synlige madrester. Hvis emballagen er meget fedtet af f.eks. kødsaft eller marinade, så skal den stadig i restaffald.

Du kan i øvrigt stadigvæk komme af med alt dit sorte plast på Renosyds genbrugspladser i ’hård plast’ containeren.

Kontakt

For yderligere information omkring denne pressemeddelelse kontaktes:
Direktør i Renosyd, Annemette Fuglsang: E-mail af@renosyd.dk, tlf.: 86 52 52 11.