Genbrugspladser

Du er mere end velkommen på Renosyds genbrugspladser i Galten-Skovby, Hørning, Odder samt Værdipark Ry og Værdipark Skanderborg.

Klik på de enkelte genbrugsplaser i venstremenuen for at finde åbningstider, rutevejledning osv.

På genbrugspladsen kan du aflevere næsten alle materialer. Faktisk er listen over det, du ikke kan aflevere på genbrugspladsen langt kortere, end listen over det, du kan aflevere. 

Læs også her mere om det genbrugspladsgebyr alle kunder betaler - hvad dækker det over?

Dette kan du ikke aflevere på genbrugspladsen:

sorteringsvejledningen kan du se, hvilke forskellige typer affald – eller værdier, der skal i hvilke containere på genbrugspladsen. Er du i tvivl, kan du altid spørge genbrugsvejlederne på pladsen.

OBS: Ved aflevering af affald på genbrugspladsen accepterer du, at Renosyd sørger for den bedste udnyttelse af affaldet, derved også direkte genbrug. Hvis du ikke ønsker, at dit affald ender i Renosyds genbrugsbutikker, Værdicentralen Skanderborg og Værdicentralen Odder, skal du henvende dig til en genbrugsvejleder. Genbrugsvejlederen sørger for markering af effekter, der ikke må gå til direkte genbrug.

Klare sække på genbrugspladsen

Affald skal afleveres i klare plastsække på genbrugspladsen.

Klare sække gør det lettere for genbrugsvejlederne at se, om affaldet er sorteret korrekt eller ej. Korrekt sortering af affaldet fremmer genbrug og genanvendelse. Det er godt for miljøet, da det sparer ressourcer til vores efterkommere.

Kompost

Vidste du, at du kan hente gratis kompost på din lokale genbrugsplads? 

Find hjælp i vores selvbetjening eller læs mere i vores folder om kompost.

Virksomheder på genbrugspladsen

Virksomheder er også velkomne på genbrugspladserne. Virksomheder betaler i forhold til antallet af besøg på genbrugspladserne, læs mere om erhverv på genbrugspladsen her.

Ved aflevering af effekter til genbrugspladsen accepterer brugeren, at Renosyd kan foranledige direkte genbrug af effekterne, med mindre brugeren i forbindelse med aflevering af effekterne har gjort opmærksom på, at dette ikke ønskes.

Papegøjepladebil med CVR-nummer

Kommer du i en papegøjepladebil registreret til et CVR-nummer, og skal aflevere privat affald, skal der sendes en sms til telefonnummer 93759191 med dato, tid, sted, nummerplade, for fritagelse for betaling. Da dit affald ellers betragtes som erhvervsaffald.

Hvad gælder, når jeg besøger Renosyds Genbrugspladser?