Gå til sidens primære indhold
Primært indhold begynder her

Alt det rundt om affaldet

Det vi vil præsentere her på siden, er alt det vi skaber sammen. Det du som borger, virksomhed eller institution kan være med til, for at rykke på den store dagsorden.

En dagsorden for grøn omstilling, men særligt, som er vigtigt for os, minimering af affald og fokus på at bevare vores alle sammens ressourcer.

Vi vil have mere natur og mindre affald

Derfor har vi bygget kvashegn i vildskab. Faktisk mere end 70 hegn i Skanderborg og Odder Kommuner siden 2022.

Vi opfordrer dig til at smide dine grene og kvas fra haven i dit nærmeste kvashegn, eller endnu bedre – bygge et selv i din have.

I kan få en rundvisning hos renosyd

Hvis du som skole eller institution vil gennemføre et undervisningsforløb om miljø og genbrug, så brug et besøg hos renosyd som et spændende indslag.

I kan komme på rundvisning på et eller flere af vores anlæg, og vi stiller os gerne til rådighed for en snak om sortering, indsamling og udnyttelse af værdien i affald.

Hvem kan komme på rundvisning?

Vi tilpasser vores rundvisninger, og har haft besøg i alle aldersgrupper. Vores erfaring er dog, at elever fra 2. klasse og opefter får mest ud af et besøg hos os. Vi tager imod børn fra 5 år – dvs. børn der starter i skole den efterfølgende sommer.

Hvordan foregår det?

  • Vi kan have ca. 20 besøgende med på rundvisning ad gangen
  • En rundvisning tager ca. 1 time og 15 minutter
  • Besøg er muligt tirsdag til torsdag mellem kl. 10.00 – 16.00 og fredag mellem 10.00 – 13.00
  • Husk at rundvisninger kun er efter aftale, da der skal være en medarbejder på arbejde, som er med i undervisningsteamet.

Vi vil passe på naturen…

Og sikre at så meget affald som muligt kommer videre til sortering og genanvendelse. Det gør ingen gavn i naturen, tværtimod. Så hjælp os med at passe på naturen – saml affald og sortér det.