Ny kunde

Vores jubilæumsfilm - dit affaldsselskab Renosyd fyldte 40 år i 2019.

 

Velkommen som kunde hos Renosyd 

Renosyd varetager affaldshåndteringen i det område, du lige er flyttet til. Det betyder, at vi afhenter restaffald og genanvendelige materialer i de beholdere, der står ved eller kommer til at stå ved den ejendom, som du er flyttet ind i. Vi driver områdets genbrugspladser, afhenter storskrald og meget andet.

Her på siden får du en masse nyttig viden om dit affald.

 

Flyttet i ny bolig?

Hvis du har overtaget en ejendom, har du arvet den affaldsordning, som den tidligere ejer havde. 

Du har mulighed for at ændre ordningen gebyrfrit inden for de første 3 måneder som ny ejer, hvis ikke den nuværende ordning passer til jeres behov.
Måske skal I have ændret beholderstørrelse, skruet ned for tømmefrekvens eller måske mangler der en beholder til pap og papir, og sådan en vil I gerne have. 

Du kan finde hjælp til valg af størrelse og sammensætning af spande i vores flyer om anbefalede beholderstørrelser.
Når du har fundet den ønskede størrelse og sammensætning kan du bestille løsningen i vores selvbetjening under Ny kunder > Ny i eksisterende bolig

 

Flyttet i nybyg?

Hvis du flytter ind i et nyopført hus, skal din adresse først oprettes i vores systemer. 

Du kan starte din bestilling af beholderne i vores selvbetjening under Ny kunde > Nybyggeri

 

Flyttet i lejebolig?

Hvis du er flyttet i lejebolig, vil du i mange tilfælde dele en affaldsløsning med dine naboer. Forhør dig hos din vicevært eller udlejer, hvad der gør sig gældende.

Har du spørgsmål til sortering og lignende, kan du finde hjælp i vores sorteringsguide.

 

Hent din affaldsapp

Renosyds app er et gratis tilbud til indbyggere i Odder og Skanderborg Kommuner, for at gøre hverdagen nemmere. Den er tilgængelig på både iPhone og iPad i App Store samt til Android telefoner og tablets i Google Play Store. 

Det bedste udbytte af app'en får man ved at foretage en enkel registrering med sin bopæl og kontaktoplysninger første gang app'en benyttes. Du får oplysninger om næste tømning, kan finde åbningstider på nærmeste genbrugsplads og så kan du tilmelde dig påmindelser inden hver tømning. For vi ved godt det kan være svært at huske, hvornår hvilken spand bliver tømt.

Derudover bringer vi alle vores nyheder også i app'en - så her kan du holde dig opdateret.  


 

Gode links

Indgangen til dit affald sker via selvbetjening på denne hjemmeside eller via vores App.

Selvbetjening for kunder i Odder kommune.

Selvbetjening for kunder i Skanderborg kommune.  

I både selvbetjening og app'en logger du ind ved at søge din adresse frem. Her finder du oplysninger om ordningerne på din adresse, tømmedage osv. 


 

Beholdere og ordninger

Du skal obligatorisk have 2 beholdere. En til restaffald og en til genanvendeligt emballageaffald. Beholderen til pap og papir er frivillig at have (nogle synes det kan blive for mange spande), men den er inklusiv i dit genanvendelsesgebyr, så vi anbefaler alle kunder at bestille beholderen til pap og papir. 

Derudover har du mulighed for at bestille en beholder til haveaffald. Se priser på haveaffald på vores prisliste.

 

Restaffald er dit almindelige husholdningsaffald i form af f.eks. madaffald. Det genanvendelige emballageaffald er hård plast, metal og glas som f.eks. skyrbøtter, øl- og sodavandsdåser uden pant, vinflasker og syltetøjsglas. Er du tvivl om, hvad der er hvad, så kan du søge hjælp i denne video i sorteringsguiden her på hjemmesiden  eller i vores app.

 

Gode huskeregler

For alle beholdere, vi tilbyder til private husstande, gælder det, at de findes i størrelser fra 140 liter op til 770 liter. Find ud af, hvad der passer til din husstand, og ring til os - så hjælper vi gerne. Vi opfordrer alle kunder til at finde den beholderstørrelse der passer til det affald man producerer. 

Det er vigtigt, at beholderen ikke er overfyldt på tømmedagen. Låget ikke må stå åbent, men skal lukke helt, når man giver slip.

Restaffaldsbeholderen tømmes som standard hver 14. dag, men der kan tilkøbes en ordning med ugetømning hele året eller i den varme periode fra juni til og med august.

Emballagebeholderen tømmes en gang om måneden.

Ændring af tømmefrekvenser, beholderstørrelser og tilkøb af andre ordninger kan gøres via selvbetjening eller i app'en.

Beholdere skal ved tømning stilles til skel, som almindeligvis er ved nærmeste kørevej ved din ejendom. Læs mere om placering ved skel her.
Du kan få en besked dagen før, at vi henter dit affald - tilmeld dig i app'en. 

Det er muligt, at tilkøbe afhentning inde på egen grund, en såkaldt standplads, men det kræver godkendte adgangsforhold. Læs mere om standpladsafhentning her


 

Ekstra affald

Har du mere restaffald, end der kan være i din beholder, har du følgende muligheder:

Enten kan du købe en kode som sættes på en ekstra sæk, som skraldemanden tager med ved næste ordinære tømning. Den kan købes her på hjemmesiden eller i App'en. En kode koster 25 kr. Har du ikke sække derhjemme, så kan du købe disse i vores webshop.

Du kan også bestille en ekstra tømning i selvbetjening eller i vores app. Det koster op til 150 kr. afhængig af beholderstørrelse og placering. Ved ekstra tømning tømmes senest næstkommende hverdag kl. 18.00.

Har du ofte ekstra affald, så kontakt os på telefon 8652 5211 eller e-mail renosyd@renosyd.dk, så vi kan finde den affaldsordning, der passer dig.


 

 

Batterier

Batterier medtages sammen med afhentning af dit restaffald. Læg batterierne i en klar pose på låget af beholderen, så tager skraldemanden den med, og vi sørger for den korrekte behandling.


Genbrugspladser og storskrald

I Renosyds område findes 5 genbrugspladser:

Find åbningstider og anden nyttig informationer her.

Hvis du ikke har mulighed for at køre dit affald på genbrugspladsen, tilbyder vi 8 gange årligt at afhente storskrald hjemme ved din husstand. Læs mere om storskraldsordningen, og se hvornår vi er dit område her.


Vild med genbrug?

Så besøg Renosyds genbrugsbutik Værdicentralen. Genbrugsbutikken hedder Værdicentralen fordi den giver ny værdi til affaldsprodukter fra Renosyds genbrugspladser, der ellers skulle knuses, deponeres, sendes til genanvendelse eller brændes. Du finder Værdicentralen på Danmarksvej 11, 8660 Skanderborg - lige overfor JYSK og Specialbutikken; få hundrede meter fra Stark.
Læs mere om Værdicentralen på Facebook

Kontakt os

Du kan altid komme i kontakt med os på tlf. 8652 5211 eller via Renosyds kontaktunivers.

Læs mere

Åbningstider

Her kan du se åbningstiderne for genbrugspladserne

Læs mere

Ta´ Renosyd i hånden

DOWNLOAD RENOSYDS APP Hvis du vil se, hvornår din beholder bliver tømt eller hvornår den nærmeste genbrugsplads åbner, så har Renosyd en app, der gør det nemt for dig.

Læs mere