Ny kunde

Velkommen som kunde hos Renosyd. 

Renosyd varetager affaldshåndteringen i det område, du lige er flyttet til. Det betyder, at vi afhenter restaffald og genanvendelige materialer i de beholdere, der står ved eller kommer til at stå ved den ejendom, som du er flyttet ind i, vi driver områdets genbrugspladser, afhenter storskrald og meget andet.

Her på siden får du en masse nyttig viden om dit affald.

Hvis du har overtaget en ejendom, har du arvet den affaldsordning, som den tidligere ejer havde. Du har så mulighed for at ændre ordningen gebyrfrit inden for de første 3 måneder som ny ejer.

Hvis du flytter ind i et ny opført hus, skal din adresse først oprettes i vores systemer. Du bedes derfor sende os en mail på renosyd@renosyd.dk, hvor du beder os oprette din nye adresse i vores system. Bestilling af beholdere kan derefter nemt bestilles via selvbetjening. Du er også velkommen til at oplyse hvilken beholder du ønsker i mailen. Du kan se priser og få hjælp til valg af beholderstørrelse her.

Hvis du er flyttet i lejebolig, vil du i mange tilfælde dele en affaldsløsning med dine naboer. Forhør dig hos din vicevært eller udlejer, hvad der gør sig gældende. Har du spørgsmål til sortering og lignende, er du velkommen til at kontakte os. Læs også meget gerne videre her på siden.

Renosyds App

Renosyds App er et gratis tilbud til indbyggere i Odder og Skanderborg kommune om at gøre hverdagen nemmere. Den er tilgængelig på både iPhone og iPad i App Store samt til Android telefoner og tablets i Google Play Store. 

Det bedste udbytte af App'en får man ved at foretage en enkel registrering med sin bopæl og kontaktoplysninger første gang App'en benyttes. Du får oplysninger om næste tømning, kan finde nærmest miljøstation eller se åbningstider på vores genbrugspladser. Derudover bringer vi alle vores nyheder også i app'en - så hold dig opdateret med app'en.  


Gode links

Indgangen til dit affald sker via selvbetjening på denne hjemmeside eller via vores App.

Selvbetjening for kunder i Odder kommune.

Selvbetjening for kunder i Skanderborg kommune.  

I både selvbetjening og App'en logger du ind ved at søge din adresse frem. Her finder du oplysninger om ordningerne på din adresse, tømmedage osv. 


Beholdere og ordninger

Du skal obligatorisk have 2 beholdere. En til restaffald og en til genanvendeligt emballageaffald. Desuden har du mulighed for at tilkøbe en beholder til pap og papir for kun 166 kr. om året uanset beholderstørrelse, samt en beholder til haveaffald.

Restaffald er dit almindelige husholdningsaffald i form af f.eks. madaffald. Det genanvendelige emballageaffald er hård plast, metal og glas som f.eks. skyrbøtter, øl- og sodavandsdåser uden pant og syltetøjsglas. Er du tvivl om, hvad der er hvad, så kan du søge hjælp i denne video i sorteringsguiden her på hjemmesiden  eller i vores App.

For alle beholdere, vi tilbyder til private husstande, gælder det, at de findes i størrelser fra 140 liter op til 770 liter. Læs mere om beholderstørrelser.

Det er vigtigt, at beholderen ikke er overfyldt på tømmedagen, dvs. at låget ikke må stå åbent.

Restaffaldsbeholderen tømmes som standard hver 14. dag, men der kan tilkøbes en ordning med ugetømning hele året eller i den varme periode fra juni til og med august.

Emballagebeholderen tømmes en gang om måneden.

Ændring af tømmefrekvenser, beholderstørrelser og tilkøb af andre ordninger foregår via selvbetjening eller i App'en.

Beholdere skal ved tømning stilles til skel, som almindeligvis er ved nærmeste kørevej ved din ejendom. Læs mere om placering ved skel her.
Du kan få en SMS-besked dagen før, at vi henter dit affald, således at du husker at stille beholderen frem. Tilmeld dig SMS-service her.

Det er muligt, at tilkøbe afhentning inde på egen grund, en såkaldt standplads, men det kræver godkendte adgangsforhold. Læs mere om standpladsafhentning her

Ekstra affald

Har du mere restaffald end der kan være i din beholder, har du følgende muligheder:

Enten kan du købe en kode som sættes på en ekstra sæk, som skraldemanden tager med ved næste ordinære tømning. Den kan købes her på hjemmesiden eller i App'en. En kode koster 25 kr.

Du kan også bestille en ekstra tømning i selvbetjening eller i vores app. Det koster op til 150 kr. afhængig af beholderstørrelse og placering. Ved ekstra tømning tømmes senest næstkommende hverdag kl. 18.00.

Har du ofte ekstra affald, så kontakt os på telefon 8652 5211 eller e-mail renosyd@renosyd.dk, så vi kan finde den affaldsordning, der passer dig.

Batterier

Batterier medtages sammen med afhentning af dit restaffald. Læg batterierne i en klar pose på låget af beholderen, så tager skraldemanden den med, og vi sørger for den korrekte behandling.


Genbrugspladser og storskrald

I Renosyds område findes 5 genbrugspladser:

Find åbningstider og anden nyttig informationer her.

Hvis du ikke har mulighed for at køre dit affald på genbrugspladsen, tilbyder vi 8 gange årligt at afhente storskrald hjemme ved din hustand. Læs mere om storskraldsordningen, og se hvornår vi er dit område her.


Vild med genbrug?

Så besøg Renosyds genbrugsbutik Værdicentralen. Genbrugsbutikken hedder Værdicentralen fordi den giver ny værdi til affaldsprodukter fra Renosyds genbrugspladser, der ellers skulle knuses, deponeres eller brændes. Du finder Værdicentralen på Danmarksvej 11, 8660 Skanderborg - lige overfor JYSK og Specialbutikken; få hundrede meter fra Stark.
Læs mere om Værdicentralen på Facebook.

 

 

Kontakt os

Du kan altid komme i kontakt med os på tlf. 8652 5211 eller via e-mail renosyd@renosyd.dk.

Læs mere

Åbningstider

Her kan du se hvornår vores genbrugspladser holder åbent.

Læs mere

Ta´ Renosyd i hånden

DOWNLOAD RENOSYDS APP Hvis du vil se, hvornår din beholder bliver tømt eller hvornår den nærmeste genbrugsplads åbner, så har Renosyd en app, der gør det nemt for dig.

Læs mere