Materialer

 

Der er mange ting, I kan gøre i jeres institution for at hjælpe affaldssortering godt på vej og blive eksperter i at sorterere! Sæt ikoner på affaldsbeholderne, læs guiden, og print plakater ud og hæng dem op.
Find materialerne her på siden.

 

Ikoner til affaldsbeholdere

Der skal sættes nye affaldsikoner på alle indendørs og udendørs affaldsbeholdere i institutionerne. Så er det nemt at se, hvordan affaldet skal sorteres, og det bliver ens alle steder.
Bestil ikoner (klistermærker) ved at kontakte din nærmeste leder/distriktsleder. Er I en privat institution, så skriv en mail på institutioner@renosyd.dk

 

Guide til affaldssortering i institutioner

I guiden Sammen om affaldet kan du læse mere om sortering og få inspiration til gode affaldsvaner i jeres institution.

Sammen om sortering: En guide til affaldssortering i institutioner

 

 

 Der er information om, hvordan det daglige affald skal sorteres, en trin-for-trin guide til, hvordan I får succes med sorteringen, og tips til at skabe mindre affald. Guiden henvender sig primært til ledere og medarbejdere, som skal være med til at sikre implementering, kommunikation og involvering af institutionens brugere.

Vi sørger også for at sende folderen i en flot trykt version, der kan ligge på bordet i lærerværelset eller pauserummet. Den kommer sammen med klistermærkerne. :) 

 

Plakater: Sådan sorteres affaldet

Det er en god idé at gøre det helt tydeligt, hvordan affaldet skal sorteres, i det øjeblik, hvor man står med affald i hånden. Billeder og eksempler gør det let at afkode, hvilken beholder man skal smide sit affald i.

 

Her kan du finde plakater med eksempler på, hvad der må komme i de nye beholdere. Der er forskellige plakater målrettet forskellige institutioner – med fotos af almindelige affaldstyper i henholdsvis skoler og daginstitutioner samt til døgninstitutionen og øvrige institutioner.

Print plakaterne ud (A4 eller A3) og hæng dem op på væggen over affaldsbeholderne (åbn plakaterne i pdf-filer nedenfor): 

 

Du kan også som underviser printe disse aktivitetsark, der sætter gang i leg og læring: 

Aktivitetsark for børn