Nye beholdere

Vi begynder at levere nye affaldsbeholdere i marts 2024. Så snart du har fået dine nye beholdere, må du begynde at bruge dem.

De nye affaldsbeholdere til private husstande, sommerhuse, boligforeninger og lignende bliver levereret fra 1. marts 2024 og cirka 12 uger frem. Når vi nærmer os, kan du se planen for udrulning her på hjemmesiden.

Du får 3 nye affaldsbeholdere

Du får tre beholdere til dit sorterede affald. To af beholderne har to rum, og den sidste har et stort rum. Alle affaldsbeholderne har fliplåg, der gør det nemt at åbne beholderne fra flere vinkler.

Du får også en rød miljøkasse med låg til farligt affald, som for eksempel batterier, elpærer og kemikalierester.

For at hjælpe dig med at sortere korrekt har vi sat klistermærker på alle beholderne, som viser, hvad du må putte i hvilke rum.

Vi genbruger gamle beholdere

Når du får dine nye affaldsbeholdere, tager vi de gamle med. Vi skiller beholderne ad, makulerer dem og genanvender materialet til nye affaldsbeholdere.

Standardmål på affaldsbeholdere

Dine nye affaldsbeholdere rummer som standard 240 liter hver. Hver beholder er 106 cm. høj, 58 cm. bred og 73 cm. dyb. De tre beholdere skal stå med minimum 10 centimeters mellemrum.

Hvis du vil bygge et beholderskjul, anbefaler vi et indvendigt mål på 2,20 meter. Det giver plads til alle tre beholdere inklusiv mellemrum.