Nyt PFAS rensningsanlæg i Skårup får minister på besøg

I dag havde renosyd besøg af miljøminister, Magnus Heunicke, hvor det nye PFAS rensningsanlæg i Skårup var i centrum.

Ministeren var nysgerrig på at høre mere om renosyds nye PFAS rensningsanlæg og om de muligheder anlægget giver for at rydde op og sikre rent vand.

Leder på anlægget Søren Nielsen fra renosyd og direktør for ECT2 Danmark, Tore Svendsen viste rundt på anlægget. Besøget startede med en kort velkomst og dernæst en præsentation af processen, hvor anlægget binder og udskiller PFAS partikler fra spildevandet.

Tore Svendsen om opgaven for renosyd:

“Mange affaldsselskaber vil gerne fjerne PFAS i perkolatet fra deres deponier, men det har været meget kostbart med de eksisterende teknologier. ECT2 har igennem en årrække arbejdet med at udvikle en effektiv og økonomisk teknologi, der kan implementeres direkte på deponiet, og renosyd er blandt de første til at implementere denne teknologi – som heldigvis allerede har vist sig at leve op til forventningerne.”

Magnus Heunicke var imponeret af anlægget og processen, og ministeren var næsten fristet til at smage det rensede vand.

“Vi er meget stolte på Skanderborg og Odder Kommuners vegne over den gode løsning, vi har fået os. Det er godt for os, vores miljø og ikke mindst for vandet i Skanderborg sø,” siger Henrik Müller, direktør i renosyd.